Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala
Tarjoilija
Asiakaspalvelun osaamisala
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto-opiskelija, tarjoilija pääsee työssään näyttämään käden taitojaan ja työn tulokset näkyvät heti. Tarjoilijana hallitset erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Huolehdit ravintolan tekstiileistä, astioista sekä osaat kattaa ja siistiä pöytiä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija -koulutuksen suorittanut opiskelija osaa:
– toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
– kunnostaa asiakastiloja
– laittaa esille myytäviä tuotteita
– esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
Pääset asiakaspalvelualalle tekemään myyntityötä, kassatoimintoja, erilaisia tarjoilutapoja ja olemaan esillä. Voit hyödyntää sosiaalisia- ja yhteistyötaitojasi sekä joustavia ryhmätyötaitoja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Erilaisten asiakasryhmien kanssa voit hyödyntää mm. kielitaitoasi. Tarjoilijana sinulla on vahva ruoka- ja juomatuntemus, joka on tärkeä osa ammattitaitoasi.
Tarjoilijana työpaikkasi voi olla anniskelu- ja ruokaravintolat, kahvilat, laivaravintolat, yökerhot, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruokalat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkailu- ja suurtalousalan toimipaikat.
Ravintola Oppimestari toimii opiskelijoiden oppimispaikkana ja oppimisympäristönä, jossa opiskelijat tuottavat ravintolatoimintaa opettajansa valvonnassa. Sen lisäksi ravintolaoppimisympäristönä toimii kolme opiskelijaravintolaamme; Kaisla Iisalmessa, Apila Peltoniemessä ja Aisakello Kiuruvedellä sekä Kahvila-myymälä Eväsmestari Iisalmessa.
Koulutuksen toteutus
IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKielitaitovaatimus B1.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistäSinua saattaa kiinnostaa myös Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki, tutustu!
Tutustu myös Ravintola Oppimestariin, ravintola- ja catering -alan oppimisympäristöön!