Palveluosaaminen;Ravitsemus- ja elintarvikeala

Tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisala

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto-opiskelija, tarjoilija pääsee työssään näyttämään käden taitojaan ja työn tulokset näkyvät heti. Tarjoilijana hallitset erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Huolehdit ravintolan tekstiileistä, astioista sekä osaat kattaa ja siistiä pöytiä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija -koulutuksen suorittanut opiskelija osaa:

– toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
– kunnostaa asiakastiloja
– laittaa esille myytäviä tuotteita
– esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia

Pääset asiakaspalvelualalle tekemään myyntityötä, kassatoimintoja, erilaisia tarjoilutapoja ja olemaan esillä. Voit hyödyntää sosiaalisia- ja yhteistyötaitojasi sekä joustavia ryhmätyötaitoja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Erilaisten asiakasryhmien kanssa voit hyödyntää mm. kielitaitoasi. Tarjoilijana sinulla on vahva ruoka- ja juomatuntemus, joka on tärkeä osa ammattitaitoasi.

Tarjoilijana työpaikkasi voi olla anniskelu- ja ruokaravintolat, kahvilat, laivaravintolat, yökerhot, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruokalat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkailu- ja suurtalousalan toimipaikat.

Ravintola Oppimestari toimii opiskelijoiden oppimispaikkana ja oppimisympäristönä, jossa opiskelijat tuottavat ravintolatoimintaa opettajansa valvonnassa. Sen lisäksi ravintolaoppimisympäristönä toimii kolme opiskelijaravintolaamme; Kaisla Iisalmessa, Apila Peltoniemessä ja Aisakello Kiuruvedellä sekä Kahvila-myymälä Eväsmestari Iisalmessa.

Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKielitaitovaatimus B1.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Toteutusmuoto
Voit suorittaa vain tutkinnon osia tai kokonaan toisen osaamisalan jo suorittamastasi perustutkinnosta (esim. oppisopimuksella)
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Ritva Ikonen, p. 0400793126, ritva.ikonen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot
Apply for education - continous application for young and adultsOther palveluosaaminen educations

Sinua saattaa kiinnostaa myös Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki, tutustu!

Tutustu myös Ravintola Oppimestariin, ravintola- ja catering -alan oppimisympäristöön!