Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto-opiskelija, tarjoilija pääsee työssään näyttämään käden taitojaan ja työn tulokset näkyvät heti. Tarjoilijana hallitset erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Huolehdit ravintolan tekstiileistä, astioista sekä osaat kattaa ja siistiä pöytiä.
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tarjoilija -koulutuksen suorittanut opiskelija osaa:

– toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
– kunnostaa asiakastiloja
– laittaa esille myytäviä tuotteita
– esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia

Pääset asiakaspalvelualalle tekemään myyntityötä, kassatoimintoja, erilaisia tarjoilutapoja ja olemaan esillä. Voit hyödyntää sosiaalisia- ja yhteistyötaitojasi sekä joustavia ryhmätyötaitoja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Erilaisten asiakasryhmien kanssa voit hyödyntää mm. kielitaitoasi. Tarjoilijana sinulla on vahva ruoka- ja juomatuntemus, joka on tärkeä osa ammattitaitoasi.

Tarjoilijana työpaikkasi voi olla anniskelu- ja ruokaravintolat, kahvilat, laivaravintolat, yökerhot, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruokalat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkailu- ja suurtalousalan toimipaikat.

Ravintola Oppimestari toimii opiskelijoiden oppimispaikkana ja oppimisympäristönä, jossa opiskelijat tuottavat ravintolatoimintaa opettajansa valvonnassa. Sen lisäksi ravintolaoppimisympäristönä toimii kolme opiskelijaravintolaamme; Kaisla Iisalmessa, Apila Peltoniemessä ja Aisakello Kiuruvedellä sekä Kahvila-myymälä Eväsmestari Iisalmessa.

Osaamisala

Asiakaspalvelun osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

B1.1

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat

Opiskelu on maksutonta alle 20-vuotiaille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Tämä tuotekortti on tarkastettu
22.02.2024

Sinua saattaa kiinnostaa myös Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki, tutustu!

Tutustu myös Ravintola Oppimestariin, ravintola- ja catering -alan oppimisympäristöön!