Palveluosaaminen

Puhtauspalvelualan koulutus: tavoitteena on suorittaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (toimitilahuollon tai/ja kotityöpalvelujen osaamisala) tai Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (toimitilahuollon tai/ja kotityöpalvelujen osaamisala) tai osia niistä.
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Tutkinnon suorittanut voi suunnata ammatillista osaamistaan kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin tai toimitilahuoltoon osaamisalansa mukaisesti.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa kiinteistö-, kotityö- tai puhdistuspalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Tutkinnon suorittanut voi suunnata ammatillista osaamistaan kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin, laitoshuoltoon, tekniseen kiinteistönhoitoon tai toimitilahuoltoon tutkintonimikkeen mukaisesti.

Työllisyysnäkymät puhtauspalvelualalla ovat yleisesti hyvät. Puhtauspalveluala on nopeasti kehittyvä ja haasteellinen ala, joka tarjoaa vaihtelevia työympäristöjä ja työtehtäviä. Koteihin ostettavien puhdistuspalvelujen määrä on kasvussa, myös ikäihmiset asuvat kodeissaan yhä pidempään ja sitä kautta kotipalvelujen tarve heillä kasvaa.

Kotityöpalveluala on nopeasti kehittyvä ja haasteellinen ala, joka tarjoaa vaihtelevia työympäristöjä ja työtehtäviä kodinomaisissa laitosympäristöissä tai yksityiskodeissa.

Puhtauspalvelualan koulutus -opinnot suorittaneilla ammattitaitoisilla työntekijöillä on hyvät uralla etenemis- ja jatkokoulutusmahdollisuudet.

Puhtauspalvelualan koulutus, kohderyhmä ja pääsyvaatimukset: Puhtaus- tai/ja kotityöpalvelualalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan tutkinto. Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys.

Suomen kielen kielitaitovaatimustaso on A2.2 henkilöillä, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Heini Kokkonen, p. 0295 043 732, heini.kokkonen@te-toimisto.fi.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.
Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutusjärjestelyt, puhtauspalvelualan koulutus:
Lähipäivinä opetus tapahtuu pääsääntöisesti Ylä-Savon ammattiopiston Asevelikatu 4 -kiinteistössä. Lähipäivinä opetus tapahtuu klo 8.00-15.00. Koulutus alkaa kolmen viikon starttimoduulilla oppilaitoksessa tai työpaikalla järjestettävällä koulutuksella riippuen koulutukseen hakeutumisajankohdasta. Opiskeluun kuuluu ohjattua itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.


Työpaikalla oppiminen:
Työpaikalla järjestetyssä koulutuksessa opiskelijat opiskelevat alan työtehtäviä aidoissa työelämän tilanteissa. Työpaikalla järjestetyn koulutuksen aikana noudatetaan työpaikan työaikaa tai erikseen sovittaessa muuta työaikaa, minimi 25h/vko. Työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta tehdään työpaikan kanssa koulutussopimus.


Näyttösuunnitelma:
Jokaisesta tutkinnon osasta järjestetään näyttö, joka voi jakaantua useammalle päivälle tai useammalle työpaikalle. Näytöt tehdään aidoissa ympäristöissä ja aidoissa työtilanteissa. Näytön arvioinnin painopiste on tekemisessä ja työssä toimimisessa. Näytössä arvioidaan osaamista. Arviointi on kaksikantainen (koulutuksen järjestäjän edustaja ja työelämän edustaja).
Hakeminen:
Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus, Kuvaus- tai Tiedot -välilehdiltä klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”(linkki alla). Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Tähän liittyen voit sopia koulutukseen hakeutumisen kirjaamisesta työllistymissuunnitelmaasi Oma asioinnissa.
Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
Hakuaika päättyy
31.01.2022
Lisätietoja antaa
Tea Korolainen, p. 0400793029, tea.korolainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen

Lisätietoja koulutuksista:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (toimitilahuollon tai/ja kotityöpalvelujen osaamisala)

tai Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (toimitilahuollon tai/ja kotityöpalvelujen osaamisala)