Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala

Hanki tällä koulutuksella tietoa ja taitoa käynnistää oma mehiläistarhaus! Opit mehiläisten ja mehiläispesien hoitamisen perusteet. Koulutus on tutkinnon osa maatalousalan perustutkinnosta 2021 ja se soveltuu kaikille mehiläistarhauksesta kiinnostuneille ilman aikaisempaa kokemusta alasta. Koulutus toimii hyvänä perustana, mikäli haluat myöhemmin jatkaa opintoja mehiläistarhaajaksi. Kouluttajana toimii Suomen Mehiläishoitajain liiton kouluttaja Arja Korhonen.

Tässä tutkinnon osassa opiskellaan mehiläistarhauksen perusteita. Opiskelemaan voit tulla ilman aikaisempaa kokemusta mehiläistarhauksesta.

Koulutuksen toteutus

IisalmiLinkki tutkinnon perusteisiinRyhmä täynnä! Seuraava koulutus suunnitelmissa keväälle 2024. Seuraa markkinointiamme loppusyksystä 2023.

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksessa ei ole opiskelijamaksua. Koulutus toteutetaan Ylä-Savon ammattiopistolla, Peltoniemi (Iisalmi), Kotikyläntie 254, ajalla 25.2.2023-25.11.2023. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös Teams-yhteydellä, mutta tarhapäivinä toivomme, että olet läsnä. Koulutuspäivät ovat lauantaisin neljä tuntia kerrallaan klo 9-13. Kaikkiaan yhteensä 64 tuntia. Opiskelija hankkii itse opinnoissa tarvittavan mehiläistarhaajan suojahaalarin ja käsineet sekä pesätaltan ja kakkupihdit. Ilmoittautuminen on sitova.Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Maatalousalan perustutkinto
Tutkinnon osa
Mehiläisten hyvinvoinnista huolehtiminen sekä hunajan ja mehiläisvahan tuotanto
Hakuaika päättyy
10.02.2023
Koulutus alkaa
25.02.2023
Koulutus päättyy
25.11.2023
Toteutusmuoto
Oppiminen tapahtuu lähiopintoina, alan työpaikoilla sekä verkko-opintoina eYSAOn kautta
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Arja Aalto, p. 0400792802, arja.aalto@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Koulutustyyppi
Ammatilliset perustutkinnot,Täydennyskoulutus

Muut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen