Luonnonvaraosaaminen

Mehiläistarhaaja

Mehiläistarhauksen osaamisala

Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaaja -koulutuksen suorittanut mehiläistarhaaja osaa perustaa mehiläistarhauksen ja hoitaa mehiläisiä kannattavasti ja eettisesti valitun tuotantosuunnan mukaan. Opit huolehtimaan mehiläispesien terveydestä, ravitsemuksesta ja tuotantokunnosta. Lisäksi hallitset mehiläisten kaupan, kuljettamisen ja lisäämisen sekä sadonkorjuun, hunajan käsittelyn ja vahan säilytyksen säilyttäen niiden korkean laadun.

Omien valintojen kautta voit erikoistua mehiläisalan palvelujen tuottamiseen tai raaka-aineiden tuotteistamiseen. Erikoistuessasi palvelutuotantoon osaat ideoida kannattavan palvelun sekä valmistella ja toteuttaa sen. Palvelu voi olla esimerkiksi mehiläisemojen tai mehiläisyhteiskuntien tuotanto, mehiläistalouden pölytys-, neuvonta- tai elämyspalvelu.

Erikoistuessasi tuotteistamiseen osaat kaupallistaa mehiläispesän tuotteita, hankkia tarvittavat raaka-aineet sekä valmistaa tai valmistuttaa tuotteet myytäviksi. Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaaja -koulutuksen myötä voit erikoistua esimerkiksi laji- ja kennohunajan tuottamiseen tai mehiläisvahan tuotteistamiseen.

Maatalousalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on ammattitaito toimia työtehtävissä vastuullisesti, taloudellisesti ja laatutavoitteiden mukaisesti. Osaat ylläpitää työssäjaksamista, hyvää ergonomiaa ja turvallisuutta toimintaympäristössä. Saat hyvän kokonaisnäkemyksen tuotanto- ja palveluprosesseista ja osaat seurata aktiivisesti toimialan kehitystä.

Onko sinulla mahdollisuus työskennellä mehiläistarhoilla joko koulutus- tai oppisopimuksella? Jos sinulla on mehiläistenhoidon perusteet hallussa, ota seuraava pyrähdys mehiläistarhaajaksi. Seuraava koulutus on alkamassa keväällä 2022. Mehiläistarhaamisen osaaminen hankitaan työelämäpainotteisesti, joten tarvitset alan työpaikan tai voit toimia yrittäjänä.

Koulutuksen toteutus

IisalmiLinkki tutkinnon perusteisiinOppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Maatalousalan ammattitutkinto
Koulutus alkaa
17.03.2022
Koulutus päättyy
31.10.2023
Toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena aikataulutetuilla lähiopetuspäivillä sekä omilla tai koulutus- tai oppisopimustarhoilla. Opiskelija etsii itse tähän tarvittavan mehiläistarhan. Opiskelijan osaamista täydennetään henkilökohtaistamisen mukaisesti määritetyllä tarvittavalla osaamisen hankkimisella lähi- ja/tai verkko-oppimista hyödyntäen.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
250 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Arja Aalto, p. 0400792802, arja.aalto@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Villiyrttien poimijakoulutus, tutustu!