Logistiikkaosaaminen
Maarakennuskoneenkuljettaja
Maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala
Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja -koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle ammattitaidon saavuttamiseksi tarpeellisia tietoja ja taitoja maarakennusalasta, joita hän voi kehittää jatkuvasti. Hän pystyy toimimaan omatoimisesti, vuorovaikutuksellisesti ja yhteistyökykyisesti eri toimijoiden kanssa. Hän osaa ilmaista selkeästi näkökantansa ja herättää luottamusta toiminnassaan.
Koulutuksen jälkeen pystyt toimimaan kuljettajana vähintään yhdellä maarakennuskonetyypillä alan erilaisissa tuotanto- ja kunnossapitotöissä sekä suoriutumaan työmaan yleisistä tehtävistä osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa.
Koulutus antaa perusteet hakeutua myöhemmin muihin maarakennusalan tehtäviin ja erikoistyökoneiden kuljettajaksi.
Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja -koulutuksen suorittanut opiskelija huomioi työssään työturvallisuuden ja edistää sen kehittymistä alalla. Hän on tietoinen rakentamisen ja siinä käytettävien materiaalien vaikutuksesta ympäristöön ja osaa vastata asiakkaiden esittämiin kysymyksiin niiden käytön ja hävittämisen yhteydessä syntyvistä päästöistä ja jäteongelmista.
Kielitaitovaatimus B1 sekä tarvittavat tietotekniikkataidot.
Koulutuksen toteutus
IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKielitaitovaatimus: B1Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa on Arto Mustonen, p. 0295 043634, arto.mustonen@te-toimisto.fi
Koulutusjärjestelyt:
Päivittäinen opiskeluaika on 7 oppituntia (à 45 min.) päivässä. Lähiopetus tapahtuu arkipäivisin pääsääntöisesti klo 8-15 välisenä aikana. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu työpaikan työvuorojen mukaisesti, joka voi rakennusalalla olla myös vuorotyötä. Edellyttää usein myös matkustusvalmiutta.
Koulutukseen sisältyy mahdollisesti myös etäopiskelua esim. Teams-sovelluksen kautta.
Työssäoppimisjärjestelyt:
Työssäoppimispaikat järjestellään yhdessä osallistujien ja vastuukouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS)
Näyttösuunnitelma:
Näytöt järjestetään työpaikalla tavanomaisissa työtehtävissä tutkinnon perusteissa olevien ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Näytöt suoritetaan, kun vastuuohjaaja, työpaikkaohjaaja ja opiskelija toteavat opiskelijan osaamisen olevan tutkinnon perusteissa olevan ammattitaitovaatimusten mukaista. Näytöistä laaditaan etukäteen suunnitelma, josta ilmenee milloin ja millaisissa työtehtävissä osaaminen osoitetaan. Mahdollisesta uusimisesta sovitaan tapauskohtaisestiValintoja toteutetaan joustavasti vuoden kuluessa. Oppilaitos haastattelee koulutukseen hakeneet.
Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.
Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu työpaikan työvuorojen mukaisesti, joka voi rakennusalalla olla myös vuorotyötä. Edellyttää usein myös matkustusvalmiutta.
Koulutukseen sisältyy mahdollisesti myös etäopiskelua.
Sinua saattaa kiinnostaa myös Talonrakennusalan koulutus, tutustu!