Logistiikkaosaaminen

Maarakennuskoneiden käytön osaamisala

Verkostorakentamisen osaamisala

Pohjarakentamisen osaamisala

Kalliorakentamisen osaamisala

Liikennealueiden ylläpidon osaamisala

Asfaltoinnin osaamisala

Infra-alan kuljetusten osaamisala

Ympäristötöiden osaamisala

Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisala

Suorittamalla maarakennusalan ammattitutkinto -koulutuksen lisäät ja päivität alan ammatillista ja substanssiosaamistasi. Opit työskentelemään maarakennustyömaalla itsenäisesti, taloudellisesti ja laadukkaasti. Maarakennusalan ammattitutkinto -opiskelija ymmärtää työnsä ympäristönäkökohdat ja -vaikutukset sekä alan tavat ja niihin vaikuttavat olosuhteet, materiaalit ja käyttökohteet.

Maarakennusalan ammattitutkinto -koulutuksen suorittaneena osaat soveltaa erikoisosaamistasi erilaisiin ratkaisuihin, ottaa huomioon muiden tehtävät oman työsi suunnittelussa, sekä hahmottaa työmaan kokonaistilanteen.

Maarakennusalan ammattitutkinto -koulutuksen jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua ja suorittaa maarakennusalan erikoisammattitutkinnon sekä suunnata infra-alan työmaan työnjohtajan tehtäviin.

Maarakennusalan ammattitutkinto -koulutuksen voi suorittaa valitsematta osaamisalaa suorittamalla tutkinnon osan Talouden ja työympäristön hallinta maarakennusalalla sekä 120 osaamispisteen laajuisesti muita tutkinnon osia koko valikosta.

– Maarakennuskoneiden käytön osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat maarakennuskoneen kuljettajan tehtävät.
– Verkostorakentamisen osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat maarakentamisen käsin tehtävät työt sekä putkiasennukset.
– Pohjarakentamisen osaamisal, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat maarakentamisen käsin tehtävät työt sekä stabilointi ja paalutus ja betonointityöt.
– Kalliorakentamisen osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat porarin, panostajan sekä kalliorakentajan tehtävät.
– Liikennealueiden ylläpidon osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat liikennealueiden hoitokoneiden kuljettajan tehtävät kuten auraus, liukkaudentorjunta- ja harjaustehtävät.
– Asfaltoinnin osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat asfalttimassan valmistustehtävät, asfaltointikoneiden kuljettajan tehtävät sekä asfaltoinnin käsin tehtävät työt.
– Infra-alan kuljetusten osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat esim. kuorma-autonkuljettajan työtehtävät.
– Ympäristötöiden osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat maarakentamisen käsin tehtävät työt sekä viherrakennus- ja kiveytystyöt.
– Ajoneuvonosturinkuljetuksen osaamisala, tutkinnon suorittaneen osaamista vastaavia työtehtäviä ovat ajoneuvonosturin, kurottajan sekä ajoneuvoalustaisen henkilönostimen kuljettajan tehtävät.

Maarakennusalan ammattitutkinto -koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on useamman vuoden kokemus maarakennus- eli infra-alalta ja haluavat laajentaa osaamistaan. Kuten myös henkilöille, jotka haluavat edetä urallaan ja myöhemmin opiskella maarakennusalan erikoisammattitutkinnon kautta infra-alan työmaalla työnjohtajan tehtäviin.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiin Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset (katso liitteet)Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Maarakennusalan ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Lähiopetusta 3 pv/vko, opetus toteutetaan Iisalmessa ja osin Kuopiossa

Tutkintoon tai sen osiin johtava koulutus muodostuu teoreettisen perusteiden opetukseen, perusharjoitteluun harjoitusalueella ja -hallissa, konetöiden harjoitteluun omissa harjoitus työkohteissa ja asiakastyömailla sekä työssäoppimisjaksoon alan yrityksissä. Henkilökohtaistamista ohjaa asiakaslähtöisyyden periaate näyttötutkintoon ja siihen valmistavaan koulutukseen hakeutumisessa, tutkinnon suorittamisessa ja tarvittavan ammattitaidon hankkimisessa. Oppilaitoksessa on käytössä henkilökohtaistamisen työkaluna Wilma-oppilashallinto.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
250 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Ari Suikkanen, p. 0400792829, ari.suikkanen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - logistiikkaosaaminen

Hakuohjeet

Opintotoimisto

Sinua saattaa kiinnostaa myös Puulogistiikka ja maarakennus, moniosaaja -koulutus, tutustu!