Työelämäosaaminen

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja

Ohjauksen osaamisala

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto -koulutuksen suorittaneena osaat toimia erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana voit työskennellä eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla, koulutusmuodoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä vapaa-ajan toiminnassa.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajana osallistut eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Koulunkäynnin ohjaaja edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa.

Koulutuksen suorittaneena pääset toimimaan kasvattajana ja ohjaajana sekä edistämään yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Opit hyödyntämään työssäsi erilaisia malleja ja menetelmiä.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto on tarkoitettu Sinulle, joka haluat päivittää tai laajentaa ohjausosaamistasi koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja-ammattilaisena.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiin Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset (katso liitteet)Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Toteutusmuoto
Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto -koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena työelämäpainotteisesti koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelija etsii itse tähän tarvittavan työpaikan. Opiskelijan osaamista täydennetään henkilökohtaistamisen mukaisesti määritetyllä tarvittavalla osaamisen hankkimisella lähi- ja/tai verkko-oppimista hyödyntäen.
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa koko tutkinto
250 €
Opiskelumaksu, jos tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa tai osia
150 €
Lisätarkennus opiskelumaksusta
Jos suoritat koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, niin opiskelumaksua ei peritä!
Muut mahdolliset kustannukset
Muita mahdollisia kustannuksia voi olla alakohtaisesti tarvittavat mahdolliset työvälineet, työasut, viranomaismaksut (kortit/luvat), opintomatkat. Kysy tarvittaessa lisätietoja alla olevaan kenttään kirjatulta yhteyshenkilöltä.
Lisätietoja antaa
Nina Eskelinen, p. 0406740590, nina.eskelinen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - työelämäosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, työvalmennuksen osaamisala -koulutus, tutustu!