Luonnonvaraosaaminen

Peruskengitykseen suuntautuneena hevostenhoitajana osaat tehdä itsenäisesti peruskengityksen. Opit huolehtimaan kavioterveydestä ja tunnet sen merkityksen hevosen terveydelle ja hyvinvoinnille. Hevostalouden perustutkinto, peruskengityksen tekeminen -koulutuksen myötä saat hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammattiin.

Koulutuksen myötä opit tunnistamamaan erilaiset kaviovammat, antamaan ensiapua ja ohjaamaan tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun pariin. Pääset syventämään osaamistasi, ja opit tekemään itsenäisesti peruskengityksen ja perehtymään kavioiden hoitoon.

Hevostalouden perustutkinto, peruskengityksen tekeminen -koulutus, on ensimmäinen taso tähdättäessä kengityksen ammattilaiseksi. Sopii myös talliyrittäjille ja hevosalan työntekijöille.

Koulutuksen toteutus

KiuruvesiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinKoulutuksen aikana tutkinnon suorittajalla tulee olla alaan liittyvä työpaikka/ työssäoppimispaikka/ riittävä määrä kengitettäviä hevosia.
Kielitaitovaatimus A2
Oppilaitoksesta otetaan sinuun yhteyttä 2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä ja selvitetään opiskelumahdollisuus. Opiskelijavalintaan vaikuttaa hakemukseen täyttämäsi tiedot sekä mahdolliset haastattelut ja/tai soveltuvuuskokeet. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Tutkinto
Hevostalouden perustutkinto
Tutkinnon osa
Peruskengityksen tekeminen
Toteutusmuoto
Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne koostuvat lähi-, teamstunneista sekä ohjatuista verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Opinnot voi suorittaa oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.Opiskelija hankkii etäjaksojen kengitysasiakkaat itse.
Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat
Opiskelu on maksutonta niille opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, pääasiassa vuonna 2005 syntyneet, keväällä 2021 perusopetuksen päättäneet ja myös niitä henkilöitä, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021.
Lisätietoja antaa
Tarja Komulainen, p. 0400798529, tarja.komulainen@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin
Hae koulutukseen - jatkuva haku nuorille ja aikuisilleMuut alan tutkinnot - luonnonvaraosaaminen

Sinua saattaa kiinnostaa myös Kengityksen alkeiskurssi -koulutus, tutustu!