Perustutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan kokemusta ko. alasta. Sopii alanvaihtajille, perusosaamista vahvistaville tai ensimmäistä ammatillisista tutkintoa suorittaville. Perustutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet alan työtehtäviin. Tutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Haluatko työn, jossa olet hevosten kanssa ja havainnoit olosuhteiden, ihmisten ja hevosten läsnäolon vaikutusta?Hevostalouden perustutkinto, hevospalveluohjaaja -koulutuksen myötä saat hyvän väylän hevosalalle ja hevosalan ammattiin.

Hevospalveluohjaajana osaat toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa. Osaat työskennellä itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ratsutallilla, hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä.

Hevospalveluohjaajana voit toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa ja järjestää tapahtumia, joissa vastaat hevosten hoidosta, ohjaat asiakkaita ja opetat hevostaitoja.

Lähijaksoilla asuminen ja ruokailu maksuton.
Tallipaikka maksullinen.

Työpaikka ja käytössä olevat hevoset: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena työn ohessa (työpaikka/työssäoppimispaikka hevosalalla välttämätön). Työpaikan/ työssäoppimispaikan hakija hankkii itse (myös oma yritys käy). Työpaikassa tulisi päästä harjoittelemaan mahdollisimman monipuolisesti tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksia. Paikan ei tarvitse olla sama koko koulutuksen ajan. Ratsastuksenohjaajaksi aikovilla koulutustyöpaikan täytyisi olla mielellään SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu ja opiskelijan oman ratsastustaidon tulisi kehittyä koulutusaikana tutkinnon osaamistavoitteiden mukaisesti. Työssäoppimispaikka ravisuuntautuneilla tulisi olla aktiivisesti toimiva ravitalli. Lisäksi työpaikkaohjaajalle tulee olla riittävät tiedot ja taidot opiskelijan ohjauksessa.

Lisäksi ratsastuksenohjaajilla ja hevosharrastepalveluiden tuottamiseen erikoistuvilla tulee olla vähintään helppo B-tasoinen hevonen/ hevosia käytössään. Ratsastuksenohjaajien soveltuvuuskokeessa estekorkeus on n. 80–90 cm, hevosharrastepalveluiden tuottajilla n. 50-60 cm. Lisätietoja ratsastuksen tasokokeesta: terhi.toikka@ysao.fi.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A2.2

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Maksuttomuuden piirissä olevat opiskelijat

Opiskelu on maksutonta alle 20-vuotiaille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Sinua saattaa kiinnostaa myös Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja -koulutus, tutustu!