Haluatko työskennellä tammojen ja varsojen parissa ja huolehtia niiden hyvinvoinnista? Jos sinulla on jo hevostalouden perustutkinto suoritettuna, tai olet hankkinut vastaavat tiedot ja taidot käytännön työllä, voit osallistua tähän koulutukseen.

Hevosjalostus- ja kasvatus koulutus järjestetään jo kuudetta kertaa! Koulutuksessa pääset opiskelemaan mm. hevosjalostusta ja jalostustiedon hyödyntämistä sekä siitostammojen ja varsojen hoitamista.

Tämän hevostalouden ammattitutkinto, hevoskasvatuspalvelut -tutkinnon myötä osaat valita jalostukseen soveltuvat hevoset ja suunnitella sekä toteuttaa siitostammojen sekä varsojen hoidon. Osaat hoitaa varsomiset sekä kouluttaa varsoja.

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle taidot harjoittaa hevoskasvatusta ammattimaisesti joko yrittäjänä, työntekijänä tai yksityisesti. Koulutus sisältää Hevostalouden ammattitutkinnon Hevoskasvatuspalvelujen tuottamisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat. Koko tutkinnon suorittamiseen vaaditaan myös Hevosalan ammattitutkinnon pakolliset tutkinnon osat Hevosalan yrittäjänä toimiminen sekä Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen.

Hevosjalostus- ja kasvatus koulutus järjestetään jo kuudennetta kertaa!

Osaamisala

Hevoskasvatuspalvelujen tuottamisen osaamisala

Linkki tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen aloitus

Koulutuksen aloitus määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.

Koulutuksen suunniteltu kesto

Koulutuksen kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laatiessa.

Kielitaitovaatimustaso

A2.2 Lisätietoja kielitaidon arvioinnista

Muut mahdolliset kustannukset

Muita mahdollisia kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista, työvälineistä ja viranomaismaksuista.

Opintojen aikainen toimeentulo

Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Muuta huomioitavaa

Haku avautuu seuraavan kerran syksyllä v. 2024.
Aloitamme tutkintoon valmistavan koulutuksen 1.2.2025. Ammatillisten tutkinnon osien koulutus kestää 30.10.2025 saakka. Tutkinnon suorittamisen kesto toteutuu yksilöllisesti.

Myös osatutkinnon suorittaminen mahdollista.

Lisätietoja antaa

Hakijapalveluiden yhteystiedot ja palveluajat

Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Lisätietoja Kiuruveden, Hingunniemen kampuksestamme täältä.