Palveluosaaminen

HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 15.10.2023!

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa elintarvikealan perustutkinnosta elintarviketeknologian tai leipomoalan osaamisalalta koko- tai osatutkinto.

Suoritettuaan tutkinnon henkilö hallitsee valitsemiensa tutkinnon osien vaatimusten mukaiset työtehtävät. Elintarvikealan perustutkintokoulutus tarjoaa uusimman tiedon alalla tapahtuvasta kehityksestä. Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet elintarvikealalla työskentelyyn ja parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen sisältö:
Koulutuksen alussa on orientointi elintarvikealalle:
· Oppimisvalmiudet ja opiskelutekniikat
· Elintarvikeala tutuksi
· Alan työpaikkoihin ja työnantajiin tutustuminen
· Alan työllistävyysnäkymät
· Viestintä- ja yhteistyötaidot opiskelussa ja työelämässä
· Asiakaspalvelutaidot työelämässä
· Digivälineet ja -ohjelmat oppimisen tukena ja apuna
· Elintarvikealan perusteet:
· Hygienia- ja omavalvonta, työturvallisuus ja ergonomia
· Perusruuanvalmistus- ja leivontataidot sekä raaka-aineet
· Elintarvikkeiden teollinen valmistaminen
· Ammattikeittiön ja leipomon koneet, laitteet ja valmistusmenetelmät
· Hygieniapassi (suoritetaan opintojen alussa, vaikka opinnot alkaisivat työpaikalla järjestettävällä koulutuksella eikä oppilaitoksessa)

Koulutuksen kohderyhmänä ovat elintarvikealasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat henkilöt, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet, joilta puuttuu alan tutkinto. Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Koulutus soveltuu hyvin myös maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Suomen kielen kielitaitovaatimustaso on A2.2 henkilöillä, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Koulutuksen toteutus

IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiin Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä

Tutkinto
Elintarvikealan perustutkinto
Hakuaika päättyy
15.10.2023
Toteutusmuoto
Päivittäinen opiskeluaika oppilaitoksessa toteutettavan koulutuksen aikana on pääsääntöisesti klo 8-15.
Lisätietoja antaa
Anna-Riitta Koski-Vähälä, p. 0400792856, anna-riitta.koski-vahala@ysao.fi
Huom!
Ylä-Savon ammattiopisto pidättää oikeudet koulutusten tietojen muutoksiin

Hae koulutukseenMuut alan tutkinnot - palveluosaaminen