Luonnonvaraosaaminen;Maatalousala
Koulutuksen avulla laajennat omaa ammatillista osaamistasi eläinavusteiseisesta toiminnasta. Koulutuksen aikana saat itsellesi erilaisia työkaluja, joiden avulla voit toteuttaa turvallista ja tavoitteellista eläinavusteista toiminta asiakkaillesi. Lisäksi saat myös ideoita kuinka voit kehittää omaa työtäsi vuorovaikutteisempaan suuntaan. Koulutuksen aikana vahvistat myös omaa osaamistasi eläinten hyvinvoinnista ja erityisesti siitä kuinka turvaat eläinten hyvinvointia eläinavusteisessa työssä.
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET:
Kenelle koulutus soveltuu?
Koulutus soveltuu sinulle, joka työskentelet mm. sosiaali- ja terveysalalla, opetus- ja kasvatusalalla tai mikäli toimit matkailu- ja maaseutuyrittäjänä ja haluat työssäsi hyödyntää eläinavusteisia toimintamalleja.
Milloin opetusta on?
Opintojen lähiopetus toteutetaan perjantai-iltaisin ja lauantaisin. Osa opinnoista tapahtuu oppilaitosympäristössä ja osa Teams-välitteisesti. Luennot myös tallennetaan, mutta on toivottavaa, että opiskelijat osallistuvat teams-luennoille oikea-aikaisesti ja tulevat lähiopetuspäiviin paikan päälle.
Mitä muuta vaaditaan?
Lähi-ja verkko-opetuksen lisäksi opiskelijan tulisi hankkia osaamista myös työpaikalla tapahtuvan oppimisen kautta, tästä syystä opiskelijalla tulisi olla olla joko oppisopimuspaikka (esim hänen nykyinen oma työpaikka, jossa hän voi hän voi työkennellä eläinavusteisesti) tai koulutussopimuspaikka.
Tarvitseeko koulutusta varten olla omia eläimiä?
Koululla tehtävät harjoitukset tehdään opettajien ja oppilaitoksen eläimillä. Työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa ja niissä tehtävissä harjoituksissa sinä mahdollisesti tarvitset omia eläimiä, jotka soveltuvat eläinavusteiseen toimintaan.
Onko näyttö pakko tehdä?
Tutkinnon osan päätteeksi jokaisen tulee tehdä näyttö eli opiskelija osoittaa osaamisensa suunnittelemalla ja toteuttamalla eläinavusteisen hyvinvointipalvelun sekä myös eläinten päivittäisessä hoidossa.
Oletko kiinnostunut uusista toimintamalleista ja niiden käyttöönotosta työssäsi? Koulutus soveltuu sinulle, mikäli työskentelet mm. sosiaali- ja terveysalalla, opetus- ja kasvatusalalla tai mikäli toimit matkailu- ja maaseutuyrittäjänä.
Koulutuksen aikana saat valmiudet suunnitella ja toteuttaa eläinavusteisia hyvinvointipalveluja. Koulutuksessa suoritetaan yksi maatalousalan ammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa; eläinavusteisen hyvinvointipalvelun toteuttaminen.
Koulutuksen toteutus
IisalmiLinkki tutkinnon perusteisiinSinulla tulee olla työpaikka tai koulutussopimuspaikka, jossa on mahdollista toteuttaa eläinavusteista hyvinvointipalveluja ja mahdollisesti myös tehdä eläintenhoitotöitä.
Opintojen lähiopetus toteutetaan perjantai-iltaisin ja lauantaisin. Osa opinnoista tapahtuu oppilaitosympäristössä ja osa Teams-välitteisesti.
Eläinavusteisen hyvinvointipalvelun toteuttaminen, 50 osp
ajalla 11.3.2024–31.1.2025.
Opiskelija
– toimii hyvinvointipalvelun toteuttamiseen käytettävien lemmikki- ja kotieläinten kanssa
– suunnittelee eläinavusteisen hyvinvointipalvelun
– toteuttaa eläinavusteisen hyvinvointipalvelun
– toimii työyhteisössä sekä kehittää osaamistaan
Sisältö:
11.3.2024 Tervetuloa YSAOn opiskelijaksi (ennakkotehtävä).
18.3.2024 Opintojen aloitus info klo 17-18.30 Outi Jäntti, teams.
5.-6.4.2024 Perehtyminen eläinavusteiseen työskentelyyn pe klo 17.30-20 ja la klo 9-15 Teams-välitteisesti / Outi Jäntti.
10.-11.5.2024 Eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinavusteisessa hyvinvointipalveluissa pe klo 17.30-20 (teams) ja la klo 9-15 Peltoniemen kampuksella/ Essi Taipale ja Johanna Virtanen Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi.
14.-15.6.2024 Eläinavusteisen toiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen pe klo 17.30-20 teams ja la klo 9-15 Peltoniemen kampuksella/ Outi Jäntti Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi.
Heinäkuu 2024: Oman osaamisen kehittäminen ja toimiminen eläinavusteisia hyvinvointipalveluja tuottavassa työyhteisössä.
16.-17.8.2024 Hevosten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinavusteisessa hyvinvointipalveluissa pe klo 17.30-20 (teams) ja la klo 9-15 Laukanmäen tallilla Kiuruvedellä / Leena Rimpiläinen Paasmäentie 52, 74700 Kiuruvesi
20.-21.9.2024 Eläinavusteinen hyvinvointipalvelutilanne, sen turvallisuus ja kustannuslaskenta Teams-välitteisesti pe klo 17.30-20 (teams) Outi Jäntti (Näytön ohjeistus yms) ja la klo 9-15 / Satu Nasrelarab (teams)
25.-26.10.2024 Eläinten hyvinvoinnin turvaaminen eläinavusteisissa palvelutilanteissa pe klo 17.30-20 la klo 9-15 Teams-välitteisesti / Outi Jäntti ja asiantuntijaluento
15.-16.11.2024 Eläinavusteisen hyvinvointipalvelun toteuttaminen pe klo 17.30-20 ja la klo 9-15 Peltoniemen yksikössä / Outi Jäntti Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi
Joulu-tammikuussa näytöt.
Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa vuodenvaihteessa 2024/2025 näytössä käytännön työtehtävissä suunnittelemalla ja toteuttamalla eläinavusteisen hyvinvointipalvelun. Hän osoittaa ammattitaitonsa myös eläinten päivittäisessä hoidossa. Näyttöä voidaan täydentää yksilöllisesti siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä
Apply for education - continous application for young and adultsOther luonnonvaraosaaminen educations