Logistiikkaosaaminen
HAKU TE-TOIMISTON KAUTTA kohdasta " Hae koulutukseen". Haku päättyy 31.5.2023!
Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille sellaiset tiedolliset ja taidolliset valmiudet, että he pystyvät hakeutumaan alan yritysten palvelukseen ja työllistymään alalle.
Ajoneuvoalan perustutkinnossa ajoneuvotekniikan osaamisalaan kuuluvat seuraavat suuntautumisvaihtoehdot: automekaanikko, hyötyajoneuvomekaanikko ja diagnoosimekaanikko. Voit suunnata opintojasi kiinnostuksesi mukaisesti.
Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.
Koulutuksen sisältö:
Pakolliset tutkinnonosat
– ajoneuvon huoltotyöt 25 osp
– alustan korjaustyöt 15 osp
– jarrujen korjaus 10 osp
– sähköjärjestelmän kunnon määrittäminen 10 osp
Automekaanikko
Pakolliset tutkinnonosat
– ajoneuvon määräaikaishuolto 25 osp
Valinnaiset tutkinnonosat
– polttomoottorin korjaus 15 osp
– voimansiirron korjaus 15 osp
– sähköjärjestelmien mittaaminen 15 osp
– sähkö- ja ohjausjärjestelmien diagnostiikka 15 osp
Diagnoosimekaanikko
Pakolliset tutkinnonosat
– ajoneuvon määräaikaishuolto 25 osp
Valinnaiset tutkinnonosat
– sähkö- ja hybridiajoneuvon huoltotyö 15 osp
– sähköjärjestelmien mittaaminen 15 osp
– ajoneuvon korkeajännitejärjestelmän korjaustyö 15 osp
– sähkö- ja ohjausjärjestelmien diagnostiikka 15 osp
Hyötyajoneuvomekaanikko
Pakolliset tutkinnonosat
– ajoneuvon määräaikaishuolto 25 osp
Valinnaiset tutkinnonosat
– hyötyajoneuvojen korjaus 30 osp
– työkoneiden korjaus 30 osp
Koulutusjärjestelyt: – päivittäinen opiskeluaika oppilaitoksella: klo 8.00 – 15.00
– työssäoppimispaikan työaikojen mukaisesti
Työpaikalla tapahtuva oppiminen:
Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työelämässä oppimista. Työelämäjaksojen muotona on koulutussopimus. Työelämässä oppiminen koulutussopimuksella on palkatonta.
Opiskelija, koulu ja työpaikan edustajat suunnittelevat yhdessä työelämäjakson järjestelyt. Opettaja auttaa sinua sopivien työpaikkojen etsimisessä ja ohjaa sinua jakson aikana. Työpaikalla sinua ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja.
Näyttösuunnitelma: Näytöt
Näytöillä saat arvosanat ammatillisista opinnoista eli tutkinnon osista. Ne osoittavat, että olet saavuttanut opintojen aikana ammatilliset tavoitteet ja työelämässä vaadittavan ammattitaidon. Näytöt ovat omalle opiskelualalle tyypillisiä työtehtäviä. Teet näytöt mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla aidoissa työtilanteissa yhteistyössä työpaikkojen henkilöstön kanssa.
Kohderyhmä/pääsyvaatimukset: Autoalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet, ammatinvaihtoa suunnittelevat tai jo aiemmin alalla työskennelleet joilta puuttuu alan tutkinto. Valinnan edellytyksenä on ammatissa vaadittava terveys. Kielitaitovaatimus B1.
Koulutuksen toteutus
IisalmiKoulutuksen aloitus ja kesto määräytyy opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan huomioon ottaen koulutuksen aikataulu ja järjestämismahdollisuudet.Linkki tutkinnon perusteisiinLisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista eduista saa Työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702, ma-pe klo 9.00 – 16.15. Seuraa koulutusvalinnan etenemistä Oma asiointi-palvelussa, www.te-palvelut.fi . Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.Lisätietoja
Koulutussuunnittelija Riitta Härö p. 0400-793 179
riitta.haro@ysao.fi
Vastuuohjaaja Antti Sonninen p.0400-6306898
antti.sonninen@ysao.fi
Koulutuspäällikkö Ossi Räty p.0400-793 181
ossi.raty@ysao.fi
Koulutuksen yhteyshenkilö TE-toimistossa Anne Partanen, anne.partanen@te-toimisto.fi, puh 0295 043 655
Suunniteltu valinta-aikataulu: Valintoja tehdään YSAON kanssa sovittavina aikoina yksilöllisesti. Selvitä omalta kohdaltasi opintojen aikainen toimeentulo tästä linkistä