Teknologiatiistai on vuosittainen, valtakunnallinen ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä.

YSAOlla järjestetään Teknologiatiistaina 21.11.2023 esittelyjä alueen yläkoululaisille. Aamupäivällä tutustumaan saapuvat Lapinlahden, Kiuruveden, Rautavaaran ja Sonkajärven 8. ja 9. luokkalaiset. Iltapäivällä vuorossa ovat Juhani-Ahon, Vieremän, Pielaveden ja Keiteleen koululaiset, sekä TE-toimiston ja Etsivän nuorisotyön kautta osallistuvat.

Tapahtuman tavoitteena on kertoa teknologiateollisuuden tarjoamista monista mahdollisuuksista, uramahdollisuuksista ja lisätä kiinnostusta alaa kohtaan. Päivän aikana vierailijat pääsevät kiertelemään, sekä tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatioalan ja tieto- ja viestintätekniikan oppimisympäristöihin. Luvassa on toiminnallisia pisteitä ja tietoa opiskelusta teknologia-alalla sekä koulutuspoluista. Myös Arto Oksman Ponsselta tulee kertomaan alasta.

Teknologia-ala työllistää pelkästään Suomessa suoraan lähes 320 000 henkilöä ja on samalla Suomen tärkein vientiala. Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla, joka takaa hyvät mahdollisuudet työskennellä myös kansainvälisesti ulkomailla. Tarjoamme monia mahdollisuuksia opiskella teknologiaa ja siten työllistyä teknologia-alan yrityksiin. Tutustu teknologiaosaamisen koulutuksiin.