Ylä-Savon ammattiopiston Hingunniemen kampuksella järjestetään perinteiseen tapaan juhlatilaisuus suomenhevosen kunniaksi. Juhlapäivän aamuna nostetaan Suomen lippu salkoon klo 9.00 Hingunniemen vanhalla päärakennuksella. Näyttävä ja juhlallinen suomenhevoskulkue musiikin tahtiin järjestetään ratsastuskentällä. Juhlassa ovat mukana myös Hingunniemessä perusopetusta käyvät alakoulun oppilaat, jotka pääsevät tutustumaan suomenhevoseen lähemmin.

Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen ja ainoa alkuperäinen suomalainen hevosrotu. Se sai oman päivänsä vuonna 2007 rodun kantakirjan täyttäessä 100 vuotta. Suomenhevonen on maailman paras yleishevonen ja jalostunut olemaan voittaja niin kilpakentillä, metsäreiteillä kuin työmailla. Nykyään se on upea urheiluhevonen ja mainio harrastekaveri. Se on aito ja sympaattinen, yksi maailman monipuolisimmista hevosista ja siksi ainutlaatuinen.

Suomenhevosen ympärillä järjestettävä toiminta on elävän kulttuuriperinnön säilyttämistä. Virallisena juhlapäivänä 6.9. juhlimisen tapa on vapaa, hevosen kanssa tai ilman. Ajatuksella, että jokainen suomenhevosen ystävä kautta Suomen on mukana juhlimassa suomenhevosta monin eri tavoin.

Lisätietoja tapahtumasta:
Jenna Hartojoki p.050 530 8280, jenna.hartojoki@ysao.fi