Maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinto

Etusivu / Suomeksi / Maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinto

Opiskele maaseudun kehittäjäksi ja hankeosaajaksi! Ylä-Savon ammattiopisto maaseudun kehittäjä2015.jpg

Maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinto 1.3.2016 - 29.2.2017, Kotikyläntie 254, Iisalmi.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Työssäoppiminen suoritetaan yritysten kehittämis- ja hanketehtävissä.

Koulutuksen sisältö: Maaseudun kehittäjänä toiminen, yrittäjyys maaseudulla ja maaseudun ja maaseutuelinkeinojen hankeosaaminen.

Hae 10.1.2016 mennessä www.ysao.fi/koulutuskalenteri

Kysy lisää! Jarkko Partanen, jarkko.partanen@ysao.fi, p. 0400 793 041.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksena!

Mitä hyötyä tutkinnon suorittajalle? Koulutus antaa laaja-alaiset taidot työskennellä joustavasti, ammattitaitoisesti ja tuloksellisesti erilaisissa maaseudun kehittämis-, asiantuntija- ja hanketehtävissä.

Maaseudun kehittäjät toimivat työtehtävissä, joiden tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa maaseudun yritystoimintaa ja elävänä pysymistä. He toimivat yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien apuna, ja heidän tavoitteenaan on havaita ja hyödyntää erilaisia maaseudun yritystoiminnan mahdollisuuksia. Maaseudun kehittäjät ovat kohteisiinsa nähden ulkopuolisia, yritystoimintaan ja sen muutosprosesseihin perehtyneitä asiantuntijoita. He ovat erikoistuneet antamaan tietoa ja osaamista, tuomaan esiin erilaisia vaihtoehtoja sekä olemaan muulla tavoin apuna yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Maaseudun kehittäjät toimivat useimmiten asiantuntijoina työsuhteessa johonkin yhteisöön tai yhteisöihin. Tällaisia yhteisöjä voivat olla alueviranomaiset, elinkeinoyhteisöt, kunnat, metsä-keskukset, maaseutumatkailuorganisaatiot, maaseudun neuvontajärjestöt, seudulliset monipalvelukeskukset, paikalliset toimintaryhmät, rahoittajatahot, seutukunnat, yrittäjäjärjestöt, oppilaitokset, 4h-järjestö ja muut alan yritykset. He voivat toimia myös itsenäisinä yrittäjinä.

Mitä hyötyä yritykselle? Laadukkaampaa ja innovatiivisempaa työvoimaa

Mitä uutta opitaan? uusia hanketoimintamalleja, yritysten kehittämistapoja, ihmisten ohjaamista ja verkostoitumista

 

Lisätietoja tutkinnon perusteista ja esite allaolevissa liitetiedostoissa.

 

 

 

Päivitetty: 21.11.2016